Cum sa redirectionezi link-urile spre https

Dupa ce ai instalat certificatul ssl, link-urile http nu vor fi redirectionate automat spre https. Sunt doua metode simple prin care poti sa fortezi link-urile spre https, pe care le voi prezenta mai jos.
Prima varianta este exclusiva pentru WordPress. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la sectiunea Module -> Adauga modul si sa scrii force ssl in campul Cauta modul. Iti va aparea o lista cu zeci de module din care sa alegi.
Eu folosesc si de asemenea recomand primul modul, Really Simple SSL. Este simplu de configurat si redirectioneaza link-urile in aproapre 90% din cazuri, asta daca nu ai link-uri adaugate manual.
ssl redirectionare linkuri spre https
A doua metoda presupune editarea fisierului .htaccess, pe care il gasiti in folderul unde este instalat WordPress. Va logati in cpanel, mergeti la File Manager -> public_html si acolo ar trebui sa vedeti un fisier .htaccess.
Daca nu il gasiti, dati click pe Settings, din dreapta sus, apoi bifati casuta Show Hidden Files (dotfiles) si dati Save. Daca nu apare nici acum, inseamna ca nu a fost creat.
Ca sa creati unul, dati click pe File, stanga sus si scrieti .htaccess, fara nicio extensie. Apoi, faceti click dreapta pe fisier, selectati Edit si lipiti urmatorul cod:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301,NE]

Leave a Comment

fourteen − eight =